Zsolnay Rippl-Rónai mokka készlet, 9 részes – 0187/0215

129.900 Ft

Rippl-Rónai motívummal díszített, modern stílusú 9 részes Zsolnay porcelán mokkás készlet.

Tervezte: Bubreg Balázs

A készlet tartalma:

  • 6 db mokkacsésze (mérete: 7 x 7 cm) + 6 db csészealj (mérete: 12,5 cm)
  • 1 db cukordoboz fedővel (mérete: 3 dl)
  • 1 db teatej / citromlé kiöntő (mérete: 1,25 l)
  • 1 db mokkakanna fedővel (mérete: 2,5 dl)

A termék jelenleg nincs készleten! Kérem vegye fel velünk a kapcsolatot!

Kategória:
- +

A gyárat 1852-ben alapította Zsolnay Miklós. Ekkor még csak Zsolnay Keménycserép manufaktúra néven ismerték. Kezdetekben kőedényeket, épületkerámiákat és vízvezetékcsöveket gyártottak, azonban több versenytárs megjelenése miatt a gyár hanyatlásnak indult. A csődtől Zsolnay Vilmos mentette meg a gyárat, azzal, hogy átvette testvérétől és különböző anyagokkal kezdett kísérletezni.
A gyár 1873-ban kapta az első elismerést a Bécsi világkiállításon. Zsolnay Vilmos több kitüntetést és oklevelet is kapott, így a gyár rohamos ütemben fejlődött és egyre több megrendelést kapott a világ szinte minden részéről. Később a Zsolnay család többi tagja is kivette részét a munkából, olyannyira az életük részévé vált, hogy a gyár területére építették fel házukat. A Zsolnay porcelán ma is egy olyan név, melyet Európában és a tengeren túl is ismernek, és nem utolsó sorban hungarikum.


Nem csak fiataloknak ajánljuk ezt a kollekciót, bár mintha csak nekik lett volna kitalálva. Csodálatos Rippl-Rónai motívumok jelennek meg a porcelán készleteken. A kollekció létrehozója nem más, mint Bubreg Balázs, aki az eredeti motívum tervek alapján hozta létre a Rippl-Rónai porcelán készleteket.

A készlet több szempontból is praktikus, hiszen mikrohullámú sütőben és mosogató gépben egyaránt használható.


Porcelán: a kerámiaiparban használt legnemesebb anyag. A porcelánt Kínában találták fel és a XIV. századtól rendszeresen alkalmazták az iparban. Nevét egy tengeri kagylóról kapta. Magyarországon viszonylag későn, csak a XIX. század második felében kezdtek dolgozni ezzel az anyaggal, legelőször Telkibányán.

Anyag

Kollekció