Zsolnay Babos Pálma “Velvet” platina teás készlet, 9 részes – 0191/3359

191.900 Ft

9 részes, minimál stílusú fehér Zsolnay porcelán teás készlet platina díszítéssel.

Tervezte: Babos Pálma

A készlet tartalma:

  • 6 db teacsésze (mérete: 11 x 5,8 cm) + 6 db csészealj (mérete: 15 x 2 cm)
  • 1 db cukordoboz fedővel (mérete: 9 x 11 cm)
  • 1 db teatej / citromlé kiöntő (mérete: 13 x 9,5 cm)
  • 1 db teakanna (mérete: 22 x 16 cm)

A termék jelenleg nincs készleten! Kérem vegye fel velünk a kapcsolatot!

Kategória:
- +

A gyárat 1852-ben alapította Zsolnay Miklós. Ekkor még csak Zsolnay Keménycserép manufaktúra néven ismerték. Kezdetekben kőedényeket, épületkerámiákat és vízvezetékcsöveket gyártottak, azonban több versenytárs megjelenése miatt a gyár hanyatlásnak indult. A csődtől Zsolnay Vilmos mentette meg a gyárat, azzal, hogy átvette testvérétől és különböző anyagokkal kezdett kísérletezni.
A gyár 1873-ban kapta az első elismerést a Bécsi világkiállításon. Zsolnay Vilmos több kitüntetést és oklevelet is kapott, így a gyár rohamos ütemben fejlődött és egyre több megrendelést kapott a világ szinte minden részéről. Később a Zsolnay család többi tagja is kivette részét a munkából, olyannyira az életük részévé vált, hogy a gyár területére építették fel házukat. A Zsolnay porcelán ma is egy olyan név, melyet Európában és a tengeren túl is ismernek, és nem utolsó sorban hungarikum.


A híres, iparművészeti főiskolát végzett, nívódíjas diplomás porcelán tervező – Babos Pálma – 1985-ben fejezte be tanulmányait. Egyaránt rendezett egyéni és csoportos kiállításokat, több ösztöndíjat is nyert és 2 évig dolgozott a Zsolnay Porcelán manufaktúra fejlesztési osztályán.

A Babos Pálma kollekció magáról a tervezőről kapta a nevét. A kollekciót jellemzi a letisztultság és a Zsolnay-tól eltérően kissé minimál stílusú design.


Porcelán: a kerámiaiparban használt legnemesebb anyag. A porcelánt Kínában találták fel és a XIV. századtól rendszeresen alkalmazták az iparban. Nevét egy tengeri kagylóról kapta. Magyarországon viszonylag későn, csak a XIX. század második felében kezdtek dolgozni ezzel az anyaggal, legelőször Telkibányán.

Anyag

Kollekció