Patrizia Gucci fűszerszóró szett – 9100/0223

8.900 Ft

Patrizia Gucci által tervezett, egyedi igényes porcelán fűszerszóró szett.

Mérete: 9 cm

A szett tartalma

  • 1 db sószóró
  • 1 db borsszóró
  • 1 db cukorszóró

A termék jelenleg nincs készleten! Kérem vegye fel velünk a kapcsolatot!

Kategória:
- +

A gyárat 1852-ben alapította Zsolnay Miklós. Ekkor még csak Zsolnay Keménycserép manufaktúra néven ismerték. Kezdetekben kőedényeket, épületkerámiákat és vízvezetékcsöveket gyártottak, azonban több versenytárs megjelenése miatt a gyár hanyatlásnak indult. A csődtől Zsolnay Vilmos mentette meg a gyárat, azzal, hogy átvette testvérétől és különböző anyagokkal kezdett kísérletezni.
A gyár 1873-ban kapta az első elismerést a Bécsi világkiállításon. Zsolnay Vilmos több kitüntetést és oklevelet is kapott, így a gyár rohamos ütemben fejlődött és egyre több megrendelést kapott a világ szinte minden részéről. Később a Zsolnay család többi tagja is kivette részét a munkából, olyannyira az életük részévé vált, hogy a gyár területére építették fel házukat. A Zsolnay porcelán ma is egy olyan név, melyet Európában és a tengeren túl is ismernek, és nem utolsó sorban hungarikum.


A Patrizia Gucci kollekció a kortárs design jegyében született. A Zsolnay manufaktúra és maga , a híres designer Patrizia Gucci közös munkájának eredménye. Látványos, ugyanakkor visszafogott motívum világ jellemzi a kollekciót. Platina, vagy 24 karátos arany díszítéssel rendelkezik mindegyik termék. Még sok Zsolnay kollekcióra jellemző, hogy kissé barokk stílust képvisel, addig a Patrizia Gucci által tervezett termékekre inkább a modern, fiatalos design jellemző.


Porcelán: a kerámiaiparban használt legnemesebb anyag. A porcelánt Kínában találták fel és a XIV. századtól rendszeresen alkalmazták az iparban. Nevét egy tengeri kagylóról kapta. Magyarországon viszonylag későn, csak a XIX. század második felében kezdtek dolgozni ezzel az anyaggal, legelőször Telkibányán.

Anyag

Kollekció